Sigorta Şubesi Olmak İçin Başvur
Türkiye’nin en büyük sektörlerinden olan sigortacılık sektörüne, Türkiye’nin en büyük acentesiyle adım atmaya hazır olun. 81 şehirde, 34’dan fazla sigorta şirketiyle 700’den fazla şube ağımıza sizde katılın, kendi işinizi kurmak için geç kalmayın. Başvuru formumuzu doldurun ve en yüksek komisyon garantisiyle yetkililerimiz sizinle iletişime geçsin.
Sigorta Win
Türkiye'nin Kazandıran Sigorta Markası...
Sigorta Şirketi
Farklı Şehir
Şube
Sigortacılık Nedir?
Sigorta risklerin gerçekleşmesi sonucu doğabilecek zararları karşılayan bir araçtır, sigortacılık bu hizmetin yapılması ve bu işlerle ilgilenen meslek dalıdır.
Sigorta Şubeliği Nedir?
Şartlara uygun olması durumunda güçlü alt yapıya sahip sigorta şirketlerinin şubelik vermesi ve kendi çalışma sistemini işlettirmesine sigorta şubeliği denir.
Sigortacı Nasıl Olunur?
Yüksek öğretim kurumlarında üniversitelerde 2 veya 4 yıllık bankacılık ve sigortacılık bölümlerinden eğitim almış, mezun olmuş ve alanına göre Sigortacılık eğitim merkezi SEGEM belgesi almış kişiler sigorta acentelerinde ve şubelerinde iş deneyimi kazanarak sigortacı olabilir.
Kimler Sigorta Şubesi Açabilir?
Bankacılık ve sigortacılık bölümünden mezun olmuş ve SEGEM belgesi almış, sigorta sektöründe iyi bir bilgi birikimi olan, şubelik açacağı şubenin masraflarını ve giderlerini karşılayabilecek sermayeye sahip olan kişiler sigorta şubesi açabilirler.
Sigorta Şubeliği İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Sigorta şubeliği için gerekli şartlar;
Sigorta şubeliği açmak isteyen kişilerin bazı aşamaları tamamlaması gerekir. Bunlar; şubelik verecek firma ile anlaşma yapılması, sigortacılık sektöründe bilgi sahibi olmak, SEGEM belgesi almak, açılan firmanın şubelik için belirlediği masrafların ödenmesi gereklidir.
Sigorta Şubesi İçin Komisyon Ve Kâr Oranları Nelerdir?
-
- Trafik Sigortası %8 – %10
- Kasko Sigortası %15 – %18
- Sağlık Sigortası %15 – %30
- Konut Sigortası %15 – %45
- İşyeri Sigortası %10 – %30
- DASK Sigortası %8 – %15
- Hayat Sigortası %20 – %30
- Ferdi Kaza Sigortası %20 – %30
- Seyahat Sigortası %30 – %40
Sigorta şubeliğinde poliçe komisyonu üzerinden kar paylaşımı yapılır. Bu paylaşım %65 – %70 arasında değişmektedir. Örneğin bir kasko sigortası 100 lira komisyon getirisi sağladıysa şubesi olduğunuz acente sizinle bu komisyon üzerinden anlaştığınız oran doğrultusunda komisyon paylaşımı yapar.
Teknik Personel Olma Şartları Nelerdir?
SEGEM belgesi, eğitim şartı; lise veya dengi okullardan mezunlarda 1 yıllık sektör tecrübesi, lise veya dengi okullarda (müfredatında sigortacılıkla ve teknik personel kamu istihdamı ile alakalı eğitim veren teknik veya meslek lisesi) mezunlarında 6 aylık sektör tecrübesi, 2 yıllık üniversite mezunlarında 6 aylık iş tecrübesi, 2 ve 4 yıllık sigortacılık mezunu kişilerde iş tecrübesi aranmaz. SEGEM belgesi alındıktan sonra lise mezunlarında 18 aylık iş tecrübesi, 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık mezunlarında 2 yıllık iş tecrübesi, 4 yıllık banka ve sigortacılık mezunlarında tecrübe aranmaz bu şartların yanında kişinin sabıkasını bulunmaması ve personel olacağı şube veya acentenin bulunduğu ilde ikamet etmek.
SEGEM Belgesi Nedir Nasıl Alınır?
Sigortacılık Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu teknik personel sınavını kazananların sahip olduğu sertifikadır. Mesleki açıdan gerekli bir belgedir.
SEGEM Belgesinin Önemi Nedir?
Mesleki açıdan kişinin gerekli bilgi ve birikime sahip olduğunu gösteren bu belgeyi kazanan kişiler sigortacılık sektöründe teknik personel ve müdür olabilmeleri için gereklidir bu yüzden büyük önem taşımaktadır.
SEGEM Başvurusu Nasıl Yapılır?
SEGEM belgesi başvurusu Sigortacılık Eğitim Merkezinin resmî sitesi https://segem.org.tr/’dan yapılır.
SEGEM Sınavına Nasıl Çalışılır?
Sigortacılık eğitim merkezinin resmî sitesi https://segem.org.tr/’dan yeni üye girişinden kayıt yapılarak bu sistem üzerinden SEGEM akademideki eğitim videoları izlenerek bu sınava hazırlanmış olunur.
Sigortacılık Neden Önemlidir?
Sigortacılık risklerin gerçekleşmesi sonucu oluşabilecek zararları karşıladığı için insanlar güvence altına almak istediği değerleri sigorta ile sağlarlar. Kişilerin canları ve malları da bu kapsamda olduğundan zorunlu ve sorumluluk sigortaları bulunmaktadır.
Sigorta Şubesi açmak için hangi okuldan ve bölümden mezun olmak gerekir?
Sigorta Acentesi açmak isteyen bireyin, acente açabilmek için 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olması veya 2 yıllık meslek yüksek okullarından Sigortacılık ve Bankacılık (Sigorta ve Risk Yönetimi, Aktüerya ve Bankacılık ve Sigorta) bölümlerinden birinden mezun olmalarıdır
Sigorta Şubeliği-Acenteliği Devredilebilir Mi?
Acentelik yetkisi sigorta şirketlerince hususi bir vekâletnameyle verilir. Bu yetkiler acenteler tarafından başka acentelere veya kişilere devredilmez.
Sigorta Şubesi Olmak İçin Başvur
Türkiye’nin en büyük sektörlerinden olan sigortacılık sektörüne, Türkiye’nin en büyük acentesiyle adım atmaya hazır olun. 60’dan fazla şehirde, 30’dan fazla sigorta şirketiyle 300’den fazla şube ağımıza sizde katılın, kendi işinizi kurmak için geç kalmayın. Başvuru formumuzu doldurun ve en yüksek komisyon garantisiyle yetkililerimiz sizinle iletişime geçsin.